Wek- en waarschuwingssysteem met vergoeding

Problemen bereikbaarheid en veiligheid
Wanneer u het gehoorapparaat niet in heeft, betekent dit dat u in die uren en zeker in de nacht slechthorend bent. De deurbel die klinkt of de telefoon die overgaat. De mensen zullen zeggen:

“Ik heb je gebeld maar je was niet thuis.” En u denkt: “Oh, volgens mij was ik wel thuis.”

Veiligheid is hier ook heel belangrijk. De rookmelder wordt bijvoorbeeld niet gehoord in de nacht.

Verder ruikt een mens niks als hij slaapt. Door de geur of rookvorming wordt u dus niet gewekt. Het gevolg is dat u kan stikken in uw slaap.

De oplossing voor bereikbaarheid en veiligheid voor slechthorenden
Problemen met bereikbaarheid en veiligheid zijn te voorkomen als u een wek- en waarschuwingssysteem via uw zorgverzekering laat installeren. Deze systemen worden vergoed door uw basiszorgverzekering. In deze video vertelt Rudi Struijk daar meer over.

Wek en waarschuwing

U heeft recht op dit systeem

Heeft u een gehoorverlies van meer dan 35 db en heeft u de afgelopen 5 jaar geen systeem gekocht? Dan heeft u recht op dit systeem vanuit de basisverzekering. Het complete systeem kost tussen de 750 EUR en 1250 EUR + installatiekosten. Dit bedrag krijgt u echter vergoed door de zorgverzekering.

Dit wil ik ook!
Interesse? Bel naar 073-6126448, e-mail naar [email protected] of vul het formulier in. Voor de afhandeling heeft u een audiogram of spraakdiagram nodig van minder dan een jaar oud. Dit verschilt per verzekeraar. U kunt ook een WhatsApp bericht sturen naar 06-38543235 voor meer informatie.

Neem contact met mij op

Struijk Online neemt vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Vergoeding en verzekering

Om in aanmerking te komen voor vergoeding dient u te voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  • Gemiddeld gehoorverlies vanaf 35 dB aan tenminste één oor (bij 1000, 2000 en 4000 Hz). ƒ
  • Functioneel voorschrift van de KNO arts of audioloog. ƒ
  • Audiogram niet ouder dan 1 jaar

Per verzekeraar gelden andere regels. Neem contact met ons op voor meer informatie over de opties en vergoedingen met uw verzekering.

Geef een antwoord