Veelgestelde vragen

Heeft vliegen invloed op mijn hoortoestel batterijen?

Nee. Wanneer u met het vliegtuig op vakantie gaat, heeft dit geen invloed op de batterijen van uw gehoorapparaat. De batterijen zijn zo ontworpen dat deze bestand zijn tegen de luchtdruk.

Als ik het lipje van de batterij verwijder, kan ik deze dan weer terugplaatsen?

Nee. Als het lipje van de batterij is verwijderd, heeft het geen zin om deze weer terug te plaatsen. Het lipje zorgt ervoor dat de batterij luchtdicht blijft, waardoor er geen kwaliteit verloren gaat. Het is niet mogelijk om deze weer werkend terug te plaatsen. Wanneer het lipje eenmaal is verwijderd moet u de batterij zo snel mogelijk in het toestel plaatsen.

Moet ik de batterijen verwijderen bij het gebruik van een droogbox?

Ja. Wanneer u het hoortoestel in een droogbox plaatst, moet u altijd eerst de batterijen verwijderen uit het hoortoestel. Wanneer u dit niet doet bestaat de kans dat de batterijen uitdrogen.

Hoe kan ik het batterijen abonnement opzeggen?

U kunt uw abonnement voor hoorbatterijen op ieder moment opzeggen, makkelijk en snel via uw Struijk Online account.
De opzegtermijn voor een abonnement is 1 maand.

Waarom gaan mijn hoortoestel batterijen ineens minder lang mee?

Een verschil in de levensduur van de batterij kan diverse oorzaken hebben. Zo kunnen de omgevingsfactoren (vocht, temperatuur), persoonlijke hoorgewoonten (langere gebruiksperiode) of een nieuw hoortoestel de oorzaak zijn. Ook een onjuiste behandeling van de batterijen kan de levensduur van de hoortoestel batterijen verkorten. Neem voor een passend advies contact met ons op.

Moet een lege batterij altijd uit het hoortoestel verwijderd worden?

Ja. Als u de batterij van uw hoortoestel te lang laat zitten nadat het einde van de levensduur is bereikt, kan de batterij gaan uitzetten en lekken. Om schade te voorkomen is het dus goed om een lege batterij altijd zo snel mogelijk te verwijderen, ook wanneer er nog geen nieuwe batterij wordt teruggeplaatst.

Hoe kan ik mijn hoortoestel batterijen het beste bewaren?

Bewaar de batterijen op kamertemperatuur en kies daarbij voor een droge plaats. Wanneer u dit niet doet, kunnen de batterijen een kortere levensduur krijgen. Daarnaast is het ook van belang dat de batterijen niet in aanmerking komen met metalen voorwerpen.

Zijn er verschillende maten hoortoestelbatterijen?

Er zijn vier verschillende maten batterijen. De batterijen zijn te herkennen aan de kleuren geel, oranje, bruin en blauw. De meest gebruikte maat is maat 13 (oranje kleur).

De genoemde nummer- en kleuraanduiding wordt gebruikt door alle merken hoortoestelbatterijen.

  • 10 Geel
  • 13 Oranje
  • 312 Bruin
  • 675 Blauw
Hoe lang gaan hoorbatterijen mee?

De levensduur van een hoortoestelbatterij hangt af van het type batterij, hoeveel het hoortoestel iedere dag gedragen wordt en het verbruik van het hoortoestel. Gemiddeld moet u iedere vijf dagen batterijen vervangen, maar dit geeft uw gehoorapparaat zelf aan. Bij het aanmelden van het batterijen abonnement rekenen wij precies voor u uit hoeveel batterijen u nodig heeft per half jaar.

Mijn kind heeft een hoortoestelbatterij ingeslikt, wat moet ik doen?

Neem direct contact op met de spoedeisende hulp!

Moet ik hoortoestel batterijen recyclen?

Ja. Gebruikte batterijen zijn namelijk schadelijk voor het milieu. Oude batterijen lever je gratis in bij een inleverpunt voor batterijen of bij een van onze vestigingen.