Resultaat 1–20 van de 37 resultaten wordt getoond

Filters gehoorapparaat vervangen

Filters gehoorapparaat vervangen moeilijk? Nee zeker niet, maar wel belangrijk! Om een langere levensduur te garanderen, is het belangrijk om op tijd de filters van een gehoorapparaat te vervangen. Door het vervangen van deze filters voorkomt u dat er een teveel aan oorsmeer (cerumen) ontstaat, waardoor het gehoorapparaat verstopt zou raken.

Lees meer

Filters gehoorapparaat vervangen in 6 stappen

Het vervangen van gehoorapparaat filters is vrij eenvoudig. Zeker met het korte stappenplan hieronder. Hierin leggen wij stap voor stap uit hoe u de filters vervangt.
  1. Pak het gehoorapparaat vast bij het speakertje.
  2. Trek met je duim- en wijsvinger de dome eraf. Hierdoor wordt het filter zichtbaar.
  3. Pak een zwart stokje uit de gehoorapparaat filters verpakking.
  4. Duw de kant met het zwarte uiteinde in het filter van de speaker. Trek deze er vervolgens weer uit. Het oude filter is nu verwijderd.
  5. Duw vervolgens de witte kant van het stokje in de speaker en trek ook deze er vervolgens weer uit. Hierdoor komt het nieuwe filter automatisch in de speaker te zitten.
  6. Plaats de dome terug en het apparaat is weer klaar voor gebruik!

Wanneer filters gehoorapparaat vervangen?

Het is per persoon verschillend hoe vaak de gehoorapparaat filters vervangen moeten worden. Voor de ene persoon is het nodig om deze filters wekelijks te vervangen, waar een ander persoon dit wellicht maandelijks zal doen. Dit hangt af van de hoeveelheid oorsmeer die een persoon aanmaakt. Een teveel hiervan heeft verstopping als laatste gevolg. Wanneer het filter verstopt zit, zal deze niet meer optimaal werken. Wanneer het gehoorapparaat niet meer goed werkt of zelfs helemaal niets meer doet zijn er vaak twee redenen. Zo kunnen de batterijen op zijn (meest voorkomend) of de filters verstopt zijn. Wanneer de batterijen van uw gehoorapparaat nog goed zijn maar u toch problemen ervaart, is het aan te raden de filter van uw gehoorapparaat te vervangen.