Showing 1–20 of 38 results

Gehoorapparaat schoonmaken

Een gehoorapparaat schoonmaken en het tijdig onderhouden verlengt de gebruiksduur. Schoonmaken kan met een tissue, droge doek en de speciale schoonmaak producten van Struijk Online. Denk aan spiraalborstel, droogtabletten en oorstukjes. Bestel nu direct online.

Lees meer
Actie

Gehoorapparaat schoonmaken

Droogbox Amplicomms DB200 Plus

65,00 32,50

Welke soorten en maten batterijen zijn er?

Er zijn batterijen in verschillende soorten en maten. Elke type hoortoestel heeft namelijk ook een ander type batterij nodig. De maat van de batterij kunt u herkennen aan een nummer en bijbehorende kleur. We kunnen de batterijen voor uw hoortoestel verdelen in vier typen:

Optimale batterijen voor uw gehoorapparaat

Bijna alle batterijen die wij verkopen, zijn van het merk Rayovac en PowerOne. Deze batterijen worden door onze professionele audiciens aangeraden, doordat zij een optimale kwaliteit van uw gehoorapparaat garanderen. U doet er dan ook goed aan deze batterijen te gebruiken in combinatie met uw gehoorapparaat van Struijk Audiciens.

Hoe lang gaan de batterijen van mijn hoortoestel mee?

Hoorbatterijen zijn klein van stuk en hebben daarom minder capaciteit. Vaak worden deze batterijen dagelijks en intensief gebruikt. We kunnen geen concreet antwoord geven hoe lang u plezier heeft van uw batterijen. Het hangt af van het vermogen van uw hoortoestel en het type batterij. Ook telt mee hoeveel u uw hoortoestel draagt. Daarnaast heeft het weer ook invloed op de levensduur: bij extreme kou of warmte heeft u minder lang plezier van uw batterij.

Levensduur batterijen gehoorapparaat (indicatie)


Heeft het zin om de plakstrip terug te plaatsen op de batterij?

Uw hoorbatterijen gaan niet langer mee wanneer u de sticker plakt op de oorspronkelijke plek. Door het verwijderen van de strip wordt de batterij juist geactiveerd. Het heeft daarom geen zin om de sticker opnieuw te plakken.

Hoe weet ik zeker dat een hoorbatterij leeg is?

Veel gehoorapparaten maken met een pieptoon duidelijk dat uw batterij (bijna) leeg is. Negeer dit geluidssignaal niet en vervang de hoorbatterij zo snel mogelijk. Een volledig ontladen batterij kan namelijk opzwellen.

Instructievideo: gehoorapparaat batterij nog vol?

Twijfelt u of uw hoorbatterijen nog vol zijn? In deze instructievideo deelt Rudi Struijk een trucje waardoor u zelf kunt onderzoeken of de batterij nog vol is.Welke batterijmerken verkoopt Struijk?

De batterijen die wij via onze webshop verkopen zijn van de merken PowerOne en Rayovac. Deze batterijen garanderen een optimale kwaliteit van uw hoortoestel en worden door onze audiciens van harte aanbevolen.

Best verkochte gehoorapparaat batterij

De Extra Advanced type 312 zijn de best verkochte batterijen. U herkent de batterijen aan de bruine verpakking. Streamt u vaak met uw gehoorapparaten? Dan zijn de 312 batterijen een goede keus: ze gaan lang mee en geven een gelijke prestatie.

Hoe vervang ik de batterijen van mijn hoortoestel?

De batterijen van uw hoortoestel hebben een bepaalde levensduur. Om optimaal te kunnen profiteren en genieten van uw gehoorapparaten is het raadzaam om op bepaalde momenten de batterijen te vervangen.

U kunt zelf de batterijen van uw hoortoestel vervangen

  • Aan de onderkant van uw hoortoestel ziet u een richeltje of lipje. Open de batterijlade met behulp van uw nagel. U ziet dan de lege batterij.
  • U kunt de batterij verwijderen door deze met uw vingers te verwijderen uit de lade of door uw hoortoestel om te keren.
  • Pak een nieuwe batterij uit de verpakking en verwijder de plakstrip. Wij adviseren u om ongeveer twee minuten te wachten met het plaatsen van de nieuwe batterij. Er komt namelijk zuurstof bij de batterij wanneer u het stickertje verwijdert. De zuurstof zorgt ervoor dat de batterij wordt geactiveerd. Wanneer de beschermende plakstrip is verwijderd, begint de batterij zich te ontladen.
  • Plaats na twee minuten de batterij met de platte kant naar boven in de batterijlade.
  • Sluit de batterijlade door het klepje vast te klikken. Uw hoortoestel is nu weer klaar voor gebruik.
Vindt u het prettiger om de stappen voor het verwijderen van de batterij op beeld te zien? Rudi Struijk legt in onderstaande instructievideo’s uit hoe u een batterij kunt vervangen voor een Phonak, Oticon en Widex gehoorapparaat.

Wat kosten batterijen voor mijn hoortoestel?

U kunt batterijen in verschillende (voordeel)verpakkingen kopen. Daarnaast bieden wij een batterijen abonnement aan. Ieder half jaar ontvangt u een pakketje met batterijen, zodat u altijd voldoende batterijen op voorraad heeft. De prijs van het abonnement verschilt per batterijmaat.

Worden batterijen voor mijn hoortoestel vergoed? Of zijn de batterijen aftrekbaar?

Vanuit de basisverzekering worden de batterijen van uw hoortoestel niet vergoed door uw verzekeraar. Bij sommige verzekeraars worden vanuit de aanvullende verzekering wel vergoed. De kosten van de batterijen, reparaties en de verzekering van uw gehoorapparaat zijn aftrekbaar. Het is dan belangrijk dat u de bon bewaard.

Tips voor de batterijen van uw hoortoestel

  • Bewaar uw batterijen bij een normale kamertemperatuur en niet in de koelkast.
  • Was uw handen goed voordat u de batterijen van uw hoortoestel vervangt. Het vuil en vet op uw handen kan namelijk schadelijk zijn voor uw gehoorapparaten.
  • Zet uw hoortoestel uit en open uw batterijlade wanneer u het toestel niet draagt, bijvoorbeeld ‘s nachts. Zo kan het vocht ontsnappen en voorkomt u corrosie.
  • Negeer het geluidssignaal van uw hoortoestel niet en vervang snel de batterij. Uw gehoorapparaat geeft namelijk aan wanneer uw batterij (bijna) leeg is. Een batterij kan namelijk opzwellen wanneer het volledig ontladen is. Het is dan lastig om de batterij te verwijderen.
  • Neem altijd een reservepaar hoorbatterijen mee. Ook wanneer u voor een langere tijd onderweg bent, zoals op vakantie. Door de temperatuurverschillen op uw bestemming is de levensduur van uw batterijen korter. Daarnaast is het moeilijk om op sommige vakantiebestemmingen de juiste hoorbatterijen te vinden.

Verkopen jullie ook oplaadbare hoorbatterijen?

In onze webshop vindt u oplaadbare batterijen van PowerOne. Deze batterijen zijn binnen vijf uur opgeladen en kunt u daarna twee dagen gebruiken. U kunt de oplaadbare hoorbatterijen bestellen in de vier bekende kleuren: P10: geel P13: oranje P312: bruin P675: blauw 

Waarom geen hoorbatterijen van Kruidvat of Action?

In winkelketens zoals Kruidvat of Action zijn goedkopere hoorbatterijen te vinden. Maar: goedkoop is duurkoop. Een goedkopere batterij geeft halverwege de levensduur minder stroom. De batterijen van Rayovac en PowerOne leveren tot het laatste moment voldoende stroom zodat uw hoortoestel continue kwaliteit levert. Bij het gebruik van Kruidvat of Action hoorbatterijen zal uw hoortoestel versterking blijven geven, wat ten koste gaat van de werking van het spraakverstaan. Hierdoor hoort u geluiden maar kunt u het minder goed verstaan.