Hoorhulpmiddelen voor slechthorenden en doven

Struijk Online is een specialist op het gebied van hoorhulpmiddelen. Deze producten zijn een belangrijk hulpmiddel voor doven en slechthorenden. Er zijn vele varianten die u helpen om beter te kunnen horen. Wij leggen u uit welke variaties er zijn.

Lees meer

Solo apparatuur

Geluiden uit de omgeving kunnen een stoorzender zijn. Bij Solo apparatuur is er altijd sprake van een microfoon en een ontvanger. De slechthorende persoon is in de buurt van de ontvanger, waarbij de spreker in de buurt van de microfoon is. Hierdoor ervaart u geen tot weinig omgevingsgeluid. Het geluid kan worden ontvangen op hoofdtelefoon en hoortoestellen. Bij gebruik met een gehoorapparaat heeft u hiervoor in sommige gevallen wel een uitbreiding nodig, zoals bijvoorbeeld een halslus. Bij diverse hoortoestellen is het ook mogelijk om een draadloze koppeling te maken. Solo apparatuur is tevens geschikt voor kinderen.

TV en audio hoorhulpmiddelen

Kinbeugel

Een kinbeugel is een slimme oplossing voor bijvoorbeeld het luisteren naar TV of radio. Hiervoor heeft u geen gehoorapparaat nodig, wanneer u een kinbeugelset met een zender gebruikt. U draagt oortjes die automatisch het geluid van het apparaat overnemen. Doordat uw oren worden afgesloten geniet u optimaal van het geluid.

Neklus

Een andere optie is het gebruiken van een neklus. Ook hier wordt het geluid overgedragen naar een ontvanger. Vervolgens wordt het signaal omgezet, waardoor het gehoorapparaat dit op kan vangen. De neklus is hetgeen dat het signaal ontvangt en doorzendt.

Ringleiding

Bij een ringleiding wordt het geluid binnen een bepaalde ruimte naar het hoortoestel gestuurd. Deze oplossing zorgt ervoor dat de omgeving altijd goed hoorbaar blijft. Ringleidingsystemen zijn compatibel met vrijwel alle hoortoestellen. De ringleiding is een van de grote hoorhulpmiddelen.

Hoofdtelefoons

Wanneer u matig slechthorend bent kunt u extra genieten van audio door gebruik te maken van een Sennheiser hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoons zijn zowel beschikbaar met als zonder draad. Hierbij is krachtig en helder geluid gegarandeerd. Doordat de hoofdtelefoons de oren goed afsluiten, ervaart u weinig last van geluiden uit de omgeving wanneer u een hoortoestel draagt.

Roger microfoons

Phonak Roger heeft diverse producten die u helpen om beter te kunnen horen. De Roger Pen is een oplossing voor diverse situaties met veel omgevingsgeluiden. Zo gebruikt u de pen bijvoorbeeld in een restaurant, op een verjaardag of onderweg. De microfoon herkent de spreker en versterkt het signaal, waardoor u tot 62% beter kunt horen in drukke omgevingen. Wanneer u oplossing zoekt voor slechthorende personen op kantoor, is de Roger Table Mic II de ideale oplossing. Deze microfoon herkent automatisch meerdere sprekers. De Roger microfoons zijn een van de meeste populaire hoorhulpmiddelen onder audiciens.

Telefoons voor slechthorenden

Via de telefoon blijft u snel en gemakkelijk in contact met vrienden, familie en andere bekenden. Struijk Online heeft diverse telefoons voor slechthorenden. Door middel van een telefoon met versterker kunt u de persoon aan de andere kant van de lijn beter verstaan. Daarnaast worden de achtergrondgeluiden daarbij verzwakt. De telefoons zijn er zowel met als zonder draad.

Wekkers voor slechthorenden

Struijk Audiciens biedt diverse oplossingen op maat als het gaat om wekkers voor slechthorenden. Wanneer u slechthorend of doof bent is een standaard wekker namelijk vaak niet genoeg. Een goede nachtrust wordt subtiel beëindigd door onze trilwekkers, flitswekkers of wekkers met versterkte geluiden. Verslapen is verleden tijd!

Wek- en waarschuwingssystemen

Veiligheid en comfort is van groot belang voor iedereen. Wanneer u als slechthorende thuis bent en geen gehoorapparaat draagt, hoeft dit niet te betekenen dat u minder veilig bent. Struijk Online biedt diverse wek- en waarschuwingssystemen aan voor bijvoorbeeld een deurbel, telefoon, babyfoon of rookmelder. Door middel van trillingen, versterkte geluiden of lichtflitsen ontvangt u tijdig een signaal van een bepaalde gebeurtenis.