Showing all 2 results

Gehoorbescherming schieten

Op de schietvereniging of tijdens de jacht wordt er vaak geschoten. Zo’n schot bevat ontzettend veel geluid: het geluidsniveau loopt vaak al op tot 160 dB (decibel). En dat is best fors. Zeker wanneer bekend is dat je direct gehoorschade oploopt wanneer je langer dan een minuut wordt blootgesteld aan 100 dB.

Het geluidsniveau van een schot gaat dus niet alleen de veiligheidsgrens voorbij, maar ook de pijngrens bij 120-140 dB. Een schot kan dus behoorlijk wat schade veroorzaken. Als sportschutter en jager kom je vaak in aanraking met deze geluidswaarden. Het is dan geen overbodige luxe om het gehoor te beschermen. Gehoorbescherming schieten kopen? Dat kan!

Lees meer

Noizezz Premium Shoot Shotkiller

Bescherm uw gehoor op de schietbaan en het veld met de Noizezz Premium Shoot Shotkiller oordoppen. In een pakje zitten vier verschillende maten (S, M, L en XL) en een setje filters. Op deze manier zit er altijd een goede maat tussen die past bij uw oren. De Noizezz Shoot Shotkiller steken niet uit het oor waardoor u makkelijk een communicatie-headset of oorkappen kunt dragen. De Noizezz Premium Shoot Shotkiller: twee standen: impulsmodus en full block modus hoog draagcomfort door uniek knikje in het ontwerp steken niet uit

Filter gehoorbescherming schieten

De Noizezz Premium Shoot Shotkiller heeft een uniek filter dat uw gehoor beschermt tijdens het schieten. Het filter heeft twee standen: een impulsmodus en full block modus. U kunt via het klepje op het filter bepalen hoe u uw filter wilt gebruiken.

Impulsemodus

De impulsmodus dempt, zoals de naam het al zegt, harde impulsegeluiden. Op deze manier heeft u geen last van knalgeluiden maar zijn de omgevingsgeluiden nog wel goed hoorbaar. Dit is wel zo handig en veilig in bepaalde situaties waarbij u uw gehoor niet volledig wilt afsluiten. Uw gehoor wordt beschermd tegen harde knallen, maar u kunt de omgevingsgeluiden - zoals commando’s en dierengeluiden - blijven opmerken.

Full block modus

Wilt u liever totale afsluiting? Dan kunt u de full block modus gebruiken. Deze stand zorgt ervoor dat al het geluid om u heen maximaal wordt gedempt. Wilt u meer weten over oordoppen bij jacht- en schietsport? Neem contact met ons op. De medewerkers van Struijk helpen u graag met persoonlijk advies.